dijous, 2 de desembre del 2010

Text 1
1. Què critica Brossa del regionalisme i de la literatura de la Renaixença?
-Critica que tota la literatura de la Renaixença es va oblidant , quant en un passat ens havia complagut i ara es fullaraca. A part, l’excessiu culte al passat que s’apoderà del regionalisme esterilitzà tota concepció moderna, convertint el catalanisme literari en una resurrecció arqueològica. Ell creu que Catalunya s’ha de modernitzar, però sense treure les condicions de la Renaixença, ja que ja funcionaven. És a dir, Brossa critica que el regionalisme és una visió tancada a lo propi, que només et concentres en la teva regió i no mires més allà de les altres nacions.
I de la Renaixença que és una literatura que ja va aparèixer antiga.

2. Fins quin punt Brossa creu que la nova cultura que ell defensa ha de tenir en compte el passat?
-Fins que apareixi alguna cosa o tema preocupant del passat el qual sigui dolenta i perjudiqui.

3. Quina classe social creu l'autor de l'article que ha de tenir un paper preponderant en la recuperació cultural de Catalunya? Per què?
-Les classes populars. Per què les altres classes només es preocupen per la riquesa i per ells, en canvi aquesta es preocupa més per el tema nació i per el país.

4. Quines nacions proposa Brossa com a model a seguir? Quin et sembla el motiu d'aquesta tria?
-Les nacions del nord(Anglaterra, França i Alemanya. El motiu és perquè es on s’estava fent la literatura més moderna.

5. Encara que a les preguntes anteriors ja s'ha fet referència a algunes de les propostes de Brossa per modernitzar Catalunya, enumera-les ara seguint l'ordre en què apareixen en el text.
-Oblidar-nos del passat i mirar el present, "a èpoques noves, formes d'art noves", cal fixar-se en les nacions del nord.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada